top of page
cintiq-baixa.jpg

E  Especialització

objectius
Dades grals

Dades generals

Dirigit a:

Joves a partir de 12 anys

Desenvolupament: 

Els cursos d’especialització E estan orientats a otorgar a l’alumne coneixements específics per cadascunes de les diferents àrees desplegades. En aquests cursos es treballen els projectes de forma individual/grupal  amb l´objectiu final d´estimular la creació i l´aprenentatge de l’alume.

Materials i tecnologies:

Els projectes es treballen amb diferents materials grafico-plàstics en funció del programa establert i les característiques de cadascú. En aquests cursos es fomenten en un nivell avançat les competències digitals com un requeriment fonamental dins del desenvolupament de cada curs. 

Durada:

La duració d’aquests cursos es d'un any lectiu (Oct a juny).

Les sessions són:  2h/setmanals ó 1,5h/setmanals (en funció de l'horari escollit)

Dates inici / final :

Octubre a juny

Nºalumnes:

8-10 alumnes/ classe

E1. Còmic & Manga

T'agradaria explicar les teves històries a través del dibuix? Vols crear els teus propis personatges? Vols iniciar-te en el dibuix digital? Aprèn quins són els elements bàsics d'un còmic: el disseny dels seus personatges, el seu guió, l'Storyboard, la tinta, el color, el moviment, l'estil i les expressions; tot això en un procés de treball on combinaràs el treball gràfic tradicional amb les millors tecnologies de disseny digital.

Imagen1.jpg
Programa
Imagen4.jpg

E2. Il·lustració. Digital & tradicional

Com es crea una il·lustració per una novel·la? Com dissenyar una il·lustració creativa i eficaç pel lector? En aquest curs rebràs els coneixements necessaris per conèixer la metodologia i les tècniques habituals de la il·lustració tant tradicionals com digitals. Fomentarem la creació d'un llenguatge visual personal i efectiu tant artístic com funcional, capaç de resoldre les necessitats plantejades en l'entorn editorial i audiovisual. Mitjançant exercicis pràctics, desenvoluparem la creació dels personatges, els fons i ambients, l'aplicació i estudis del color, el volum i il·luminació i experimentarem els processos de creació d'imatges més adequats per cada projecte.

E3: Disseny de videojocs

Aquest curs es planteja com una introducció al disseny de videojocs i les diverses fases de la seva creació artística. A través d’un projecte personal, l’alumne planificarà tot el procés artístic: Worldbuilding, creació de personatges, disseny d’ambients, props, “interfaces” d’usuari… fins a les últimes fases de llançament i màrqueting tot incloent també una petita introducció al 3D. Al final del curs l’alumne haurà desenvolupat el seu propi “Pitch del videojoc” per comunicar d’una forma clara i concisa la seva idea.

Imagen6.jpg

E4: Concept Art i animació 2D. Sèries i pel·lícules animades.

Com es dissenya una pel·lícula o sèrie d’animació? Com es creen els ambients? I els seus personatges? En aquest curs aprendrem a desenvolupar els diferents elements visuals que formaran part d’una producció audiovisual animada: worldbuilding, moodboard i guia d’estil, personatges, fons, props, paleta de colors… A més gaudiran d’una  introducció al món de l’animació 2D on aprendran els bàsics per poder començar a donar vida als seus personatges i així tenir totes les eines per desenvolupar la part visual de la seva futura sèrie/pel·lícula d’animació.

E5: Preproducció audiovisual. Storyboard & Color Script.

Com decidim quins plans tindrà una sèrie, pel·lícula tràiler…? Com organitzem el guió perquè sigui interessant? Com aconseguim que tingui ritme? I triar els colors adients? Aquest curs ens ajudarà a desenvolupar les fases inicials  d’un projecte audiovisual amb la creació d’un Storyboard i d’un Color Script que finalment presentarem en vídeo i amb so per poder tenir una preproducció audiovisual animada.

Imagen9.jpg
bottom of page